Vi parkerte bilen ved Gjevingåsen, like nord for Muruvik. Det er en veldig fin gapahuk ved Gjevingåsen, den har flott utsikt utover fjorden, og er verd å stoppe ved på veien. Derfra fulgte vi merket sti og traktorvei inn til Hommelvikvatnet. I normalt rolig tempo brukte vi litt under en time fra parkeringen og inn til vatnet. Det går flere stier i området, så ta med kart eller kjentmann. Alternativt planlegg litt ekstra tid i tilfelle dere går en liten avstikker (eventyr)..

Varianter:
Denne turen kan gjøres som en ettermiddagstur, dagstur, eller med overnatting. Det er fine teltplasser i nordvestenden av vannet, og det er også en åpen hytte i området. Denne kjenner Martin til, så hør med han. Det er noe kupert av og til, men ingen superlange bakker som dreper turgleden. Fine stier og delvis traktorvei.. Her er det flere turmuligheter med Trostdalshytta, gå via steinbruddet, eller gå videre inn over i skog og mark.

Vi overnatta så vi tok med :

  • Primus for å koke vann/varme mat
  • Tarp, soveposer og liggeunderlag
  • Sag, miniøks, og kniv for å lage bål
  • Hodelykter

Plan B
Siden vi ikke var sikker på om vi ville overnatte, hadde vi med hodelykter, og kunne returnere til enhver tid. Det var opp til oss om vi ville snu og gå tilbake. Vi hadde også mulighet til å utvide turen ved å ha med litt ekstra mat.

Kriseplan
Medbrakt førstehjelpsutstyr, og retur til veien via sti. Alternativt varsle andre ved VV, og få hjelp til å komme ned til veien igjen. Alvorlig skade, ring 113.