Ta med SUP brett på tur!

SUP passer veldig godt som en ettermiddagsaktivitet ved Flatholmene, Midtsanden, Stavsjøen osv.. Det er også mange fine rolige innsjøer og vann i områdene rundt fritidshusa som egner seg til SUP. Ta med brettet og kombiner gjerne med kano og kajakk for å få en helmax mestringsopplevelse.

Tips og triks med SUP.

  • Velg et egnet område og gjør det i godvær. Lite vind, flatt vann, og få naturlige hindringer som elveutløp med strøm o.l.
  • Start enkelt, man kan padle sittende, på kne, så padle stående dersom man får det til. Om ungdomen/barnet er usikker, kan de sitte på som passasjer i starten.
  • Hold deg i nærheten, og sørg for at de bruker ankelstropp slik at brettet ikke farer langt avgårde om/når de faller av.
  • Bruk flytevest, SUPen flyter, men hjelper ikke med oppdrift om en havner i vannet. På grunn av vanntemperaturen i Norge, vil det også være deilig å bruke en våtdrakt (vi har mange i alle slags størrelser på felleslageret i Muruvik).
  • Dersom ungdomen/barnet vil padle litt på utforskning, bør du enten bli med, eller være helt 100% sikker på at de klarer å hoppe av og komme seg opp igjen gjentatte ganger.
  • Sommer og sol 🙂 På vannet reflekterer sola og man blir utsatt for mye mer solstråling enn på land. Solkrem, caps og solbriller kan være greit å ha om du/dere skal holde på en stund. Men ikke bruk solbriller du er redd for å miste, solbrillestropper som går bak nakken minker sjansen for å miste dem.

Kos dere!

Inspirasjon 🙂 Bildene er hentet fra denne artikkelen.