Turen kan gås hele året, om vinteren tråkkes det løype over skarpåsen retning Jervskogen (ta med hodelykt, da ikke hele traseen er belyst).

Vi parkerte bilen ved Stavsjøen, og fulgte lysløypa innover. Etter ca 3 km kommer det et stikryss der vi holder til venstre retning høyspentlinjene. Like etter er det et stikryss der man går over i pilgrimsleden nordover. Den fører dere opp mot Gapberget, og videre til gapahuken Eriksbu på Skarpåsen.
Det er ca 5 km fra Stavsjøen til Gapahuken.

Stien går over myrterreng, men det er lagt en del klopper (planker lagt over myra). Det er lurt å velge støvler, eller høye sko. Stien har slak stigning, og veldig lettgått terreng. Passer alle, uavhengig av form.

I gapahuken er det mulig å sove 3-4 personer på liggebriskene. Gulvet er svært ujevnt, så det vil jeg ikke satse på. Det var noe ved der, til opptenning, og så må man finne ved i skogen om du vil ha bål utover kvelden.

Varianter:
Denne turen kan også gjøres fra Jervskogen skisenter. Turen kan også fint være en kort dagstur, eller halvdagstur, overnatting er mulig, men fin tur uansett.

Anbefalt å ta med seg:

  • Primus for å koke vann/varme mat, eventuelt varm drikke på thermos
  • Soveposer og liggeunderlag
  • Sag, miniøks, eller kniv for å lage bål
  • Hodelykter
  • Mat
  • Kriseplan

Medbrakt førstehjelpsutstyr, og retur til veien via sti. Alternativt varsle andre ved VV, og få hjelp til å komme ned til veien igjen. Alvorlig skade, ring 113.

I gapahuken er det plass til 3-4 personer liggende.

Det ligger noe ved der, til opptenning, men det er mer i skogen. Gå gjerne litt videre inn i skogen, rundt gapahuken er det lite å finne. Her står også en svartkjele på ca. 2l.

Det er to bålgruer som er steinlagte, velg den som ligger i le for vinden. Det er ikke vanntilgang ved gapahuken, så ta med litt ekstra. Alternativt gå ca. 700m nordover langs stien til nærmeste bekk.