VILLA VIKA

Trivsel mestring og relasjoner

Trygge og gode voksenrelasjoner og følelsen av mestring er byggesteiner i virksomheten vår. Alle barn har behov for mestringsfølelse og relasjoner bygd på tillit. Dette gir vi gjennom kompetente, aktive og trygge mennesker som er motivert til å hjelpe.

Vi tror at alle barn har sine styrker. For oss er det viktig å finne disse og la barna prøve seg frem i et tempo og miljø som ert tilpasset dem. Mye av vår styrke ligger i individuelt tilpassede opplegg med utgangspunkt i hver enkelt behov. Vi tilbyr og legger til rette for varierte aktiviteter hvor barnet kan nå sine egne målsetninger, enten sammen med andre barn eller sammen med sin miljøterapeut. I trygt samspill med en voksne er det mange grenser som kan flyttes.

Gutt kjører snowboard
Gutt kjører snowboard

I Villa Vika tilbys barna et bredt spekter av aktivteter, som legger til rette for mestring og utvikling. Villa Vika disponerer fritidshus som alle er egnet til forskjellige opphold og aktiviteter. Våre fritidshus er utstyrt som familieboliger, og har et stort spekter av fritidsutstyr og utfartsmuligheter. Dette gir et godt utgangspunkt for varierte aktiviteter til alle årstider. Om vinteren benytter vi oss ofte av skianleggene på Vassfjellet, Storlien og Oppdal, og drar på snøscootertur til Sverige med leirliv, lek og isfisking

Kano og kajakkpadling, sti/downhillsykling, fisketurer med overnatting i telt/lavvo, klatring/buldring, grottevandring og andre ulike aktiviteter innenfor friluftsliv, lek og fysisk fostring.

For øvrig kan vi nevne aktuelle tilbud som treningsrom, snekkerverksted, hjemmekino, ulike gapahuker, turer til svømmehall, klatrepark, og tilgang til kulturelle aktiviteter.

Innendørs legger vi også til rette for gode opplevelser sammen med den voksne. Forming, musikk, legobygging, brettspill og annet som måtte være ønskelig for den enkelte.

Målet er at det skal finnes noe for alle, som møter hver enkelt mestringsnivå, samtidig som det oppleves som overkommelig.